material_strip

VÄLJ RÄTT MATERIAL FÖR DIN BILD.

Att välja rätt material att printa din bild på kan kännas svårt ju mer man läser om materialen. Vi på ProFormat kan ge dig tips och goda råd om vilket material som passar bäst för just din bild. Tveka inte att höra av dig till oss för konsultation.

JÄMFÖR MATERIAL

PRINTA PÅ CANVASDUK.

Att printa på canvas har länge varit ett exklusivt sätt att visa upp favoritbilden på. Hos oss kan du beställa printad canvasduk på rulle eller monterad på kilram.

LÄS MER OM CANVAS
pappersrullar

PHOTO SILK / SMOOTH PEARL.

Våra billigare papper Photo Silk och Smooth Pearl passar bra till alla dina projekt. Photo Silk är ett vanligt fotopapper med satinyta vilket är mitt emellan blankt och matt. Mycket fin lyster, men inte spegelblankt. Till skillnad från Photo Silk så har Smooth Pearl en pärlyta. Smooth Pearl är ett klart bättre papper med djupare svärta och större färgomfång. Som standardpapper är Smooth Pearl vår favorit. Båda två är helt enkelt riktigt bra ”all-round” papper. Ställer ni krav på extra lång hållbarhet och bästa färgåtergivning bör ni använda något av våra fineartpapper istället.

FINE ART.

Att välja rätt papper för din bild är inte alltid helt lätt. Man får börja fundera på vilket uttryck man vill ha. Vill du ha ett klassiskt fotografiskt utseende med lite blankare yta väljer du Mono Silk eller Gold Fibre Silk där Mono Silk har en vit bas och Gold Fibre Silk är lite varmare. Vill du istället ha en helt matt yta som inte ger några reflexer alls väljer du Verona eller Akvarell. Vårt Veronapapper är det absolut populäraste papper med en helmatt oblekt bas, svag gräng och hög bulk (tjocklek), Verona är tillverkat i bomull. I tabellen nedan ser du en liten sammanställning av de olika egenskaperna hos våra material.

verona

VERONA

250 gram helmatt papper med oblekt varm bas och hög bulk. Tillverkat av bomull. Lätt gräng som ger ett gediget intryck. Ett av de absolut bästa matta papperna på marknaden.

Läs mer
akvarell

AKVARELL

210 grams oblekt papper med präglad akvarellstruktur. Skarpa utskrifter och god ekonomi.

monosilk

ILFORD GOLD MONO SILK

270 grams traditionellt fotopapper fiberbas. Helvitt och blank yta. Passar perfekt till svartvita bilder med djup svärta. Ett riktigt professionellt papper.

Läs mer
goldfibresilk

ILFORD GOLD FIBRE SILK

310 gram, traditionell fiberbas. Utseende, känsla och doft som ett traditionellt fiberbarytpapper. Varm bas med svag struktur och medelblank yta. Syrafritt och brett tonomfång.

Läs mer
Photo Silk Ilford Smooth Pearl Canvas Verona Akvarell Ilford Gold Mono Silk Ilford Gold Fibre Silk Fototapet
Tillval Laminering
Montering på Dibond
Montering på KapaFix
Montering på kartong
Svart / Vit ytteram
Montering på kilram
Egenskaper Arkivbeständig
Pärlyta
Silk / Satinyta
Matt yta
Kallvit baston
Neutral baston
Varm baston
Paketlösning Ingår i paketlösning